Anouk Bogers' s fondsenwervingspagina

by Anouk Bogers for VUmc Cancer Center Amsterdam

Raised
 1,390
Target
 1,250

About my fundraiser

TCS Amsterdam Marathon 2014,

Ik ben Anouk Bogers, werkzaam als gedragswetenschapper en docent aan de Huisartsopleiding VUmc.Alle kleine beetjes helpen voor de kleintjes die groot willen worden.Ik wist meteen waar ik me graag voor wilde inzetten toen de oproep kwam een bijdrage te leveren aan kankeronderzoek voor het Vumc.

Aanleiding is de ziekte van een 7 jarig zoontje van mijn vriendin. Hij heeft CML (Chronisch myeloïde leukemie) en wordt behandeld in het Vumc. CML is een zeer zeldzame aandoening bij kinderen. Er zijn slechts 2 kinderen in heel Nederland.Bij CML worden de leukemie cellen gekenmerkt door een afwijkend chromosoom dat het Philadelphia chromosoom heet. Dat afwijkende chromosoom is de oorzaak van de ziekte en resulteert in het samengaan van twee genen (BCR-ABL). Die zorgen voor de ontregelde groei van witte bloedcellen.Aangezien het zo zeldzaam is, mag er geen waardevolle informatie verloren gaan. Om zoveel mogelijk data en inzichten voor behandeling te delen tussen de verschillende academische ziekenhuizen zou ik graag mijn bijdrage leveren aan SKION.

Ik vind dat SKION heel goed werk doet. Binnen de SKION werken kinderoncologen en andere professionals op dit gebied nauw samen. Op die manier wordt er naar gestreefd om de best beschikbare behandeling aan te bieden aan het kind en zijn ouders.Ik ga op zondag 19 oktober 8 kilometer hardlopen tijdens de TCS Marathon en hoop dat je net zoals ik daar aan bij wil dragen zodat de behandeling voor CML bij kinderen door SKION zo optimaal mogelijk kan worden!

Ik zou het heel erg waarderen als je me zou kunnen helpen door een donatie te doen voor SKION door mijn inzamelingsactie bekend te maken bij anderen via Social Media.Donaties worden verwerkt door Alvarum. Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.Hartelijk dank voor je hulp!

Anouk Bogers

News (11)

  • Lieve mensen, Ik ben gisteren in het zonnetje gezet voor mijn actie dankzij jullie. VUmc heeft via sponsors prijzen geworven voor de deelnemers van de loop om ze te prijzen voor hun inzet. Ik blijk een van de grootste en meest bevlogen wervers te zijn geweest;) Ik mag voor 125 euro nieuwe hardloopschoenen gaan uitzoeken bij Runnersworld Amsterdamse Bos. Dankjewel Vumc, Runnersworld Amsterdamse Bos, maar bovenal dankjewel donateurs! Rest mij jullie een gezond 2015 toe te wensen! Anouk

    Anouk Bogers - 12/19/14

  • -

  • See more

Donations ()

Make the first
VUmc Cancer Center Amsterdam
VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) wil mensen met kanker langer laten leven en zo veel mogelijk genezen. Daarvoor is grensverleggend onderzoek nodig naar vroegere opsporing van kanker, naar therapie op maat en kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het is onze missie om een doorbraak te forceren door innovatieve behandelingen te ontwikkelen en voor iedereen met kanker, een medicijn op maat te hebben. Steun ons onderzoek naar kanker!