Steun het VUmc Cancer Center!

by Marjolein Tilstra for VUmc Cancer Center Amsterdam

Raised
 615

About my fundraiser

TCS Amsterdam Marathon 2014,

Lieve vrienden, familie, kennissen, collega's,

Oké, zo actief ben ik nooit geweest met hardlopen. Maar wat een heerlijke sport is dit, al is het alleen maar om je energie kwijt te kunnen en je hoofd leeg te maken.
Door mijn baan bij Duin en Kruidberg werd ik 'getipt' over een loop, voor het goede doel. Leuk, zou je denken, niets voor mij. 8 kilometer red ik nog lang niet..
Maar toen ik hoorde dat het ging om onderzoek naar kanker, leek het mij een prachtig doel om mij voor in te zetten. Een doel wat heel dicht bij mij staat.
Niet alleen vanwege mijn moeder, ook omdat ik zelf momenteel te maken heb deze onderzoeken.

Één op de drie mensen krijgt in zijn/haar leven te maken met deze ziekte en jaarlijks sterven bijna 50.000 mensen aan kanker.
Het VUmc Cancer Center zet zich in om nieuwe manieren te vinden om deze ziekte te bestrijden. En daar is geld voor nodig.
Het geld wordt gebruikt om een zogeheten 'superresolutie-microscoop' aan te schaffen. Een microscoop waarmee nog meer details van de kankercel zichtbaar worden, en brengt zelfs levende kankercellen in beeld zodat onderzoekers onder andere kunnen zien hoe kanker reageert op een bepaalde chemotherapie.
Voor mij reden genoeg om me in te zetten voor dit fantastische doel!

Elke donatie helpt, groot of klein, steun het goede doel en motiveer mij om stralend de 8 kilometer te halen, zondag 19 oktober!
Zegt het voort!
Hartelijk dank!!

Marjolein.


News (0)

Donations ()

Make the first
VUmc Cancer Center Amsterdam
VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) wil mensen met kanker langer laten leven en zo veel mogelijk genezen. Daarvoor is grensverleggend onderzoek nodig naar vroegere opsporing van kanker, naar therapie op maat en kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het is onze missie om een doorbraak te forceren door innovatieve behandelingen te ontwikkelen en voor iedereen met kanker, een medicijn op maat te hebben. Steun ons onderzoek naar kanker!