Rachel Schepers' s fondsenwervingspagina

by Rachel Schepers for VUmc Cancer Center Amsterdam

Raised
 330
Target
 250

About my fundraiser

TCS Amsterdam Marathon 2014,


Dit jaar doe ik voor de eerste keer mee aan de Amsterdam Marathon voor het CCA (de 8 km). Ik loop speciaal voor mijn man Victor Thijssen die binnen het CCA onderzoek doet naar het verbeteren van de behandeling van patienten die bestraald worden.

De helft van alle kankerpatiënten krijg bestraling, ook wel radiotherapie genoemd. Deze intensieve behandeling is helaas maar bij een deel van alle patiënten effectief. Bij sommige patiënten komt de kanker terug, of reageert het lichaam helemaal niet op de behandeling.

De onderzoeksgroep van Victor onderzoekt onder andere hoe radiotherapie voor deze patiënten verbeterd kan worden. Dit doen zij door tegelijkertijd de bloedvatgroei naar de tumor te remmen, waardoor de kanker niet verder kan groeien. De resultaten van het onderzoek in het laboratorium zijn veel belovend, maar nu moet het effect van deze combinatietherapie op patiënten bestudeerd worden. Dit kost veel geld.

De donaties worden verwerkt door Alvarum
Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.

Hartelijk dank voor je hulp!

Rachel Schepers

News (0)

Donations ()

Make the first
VUmc Cancer Center Amsterdam
VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) wil mensen met kanker langer laten leven en zo veel mogelijk genezen. Daarvoor is grensverleggend onderzoek nodig naar vroegere opsporing van kanker, naar therapie op maat en kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het is onze missie om een doorbraak te forceren door innovatieve behandelingen te ontwikkelen en voor iedereen met kanker, een medicijn op maat te hebben. Steun ons onderzoek naar kanker!