Saskia Broekman rent 1/2 marathon voor kankeronderzoek

by Saskia Broekman for VUmc Cancer Center Amsterdam

Raised
 185

About my fundraiser

TCS Amsterdam Marathon 2014,

Voor de derde keer op rij sta ik aan de start van de 1/2 marathon om geld op te halen voor het VUmc Cancer Center Amsterdam. Ik twijfel er niet aan dat ik die finishlijn ook deze keer ga halen, helaas is de finishlijn voor het onderzoek naar kanker nog lang niet in zicht.

Ik loop speciaal voor onderzoekster Esther Kleibeuker, samen met haar begeleider Victor Thijssen en haar analisten Kitty Castricum en Iris Schulkens, werkt zij in het CCA aan een verbetering van de behandeling van patienten die bestraald worden. De helft van alle kankerpatiënten krijg bestraling, ook wel radiotherapie genoemd. Deze intensieve behandeling is helaas maar bij een deel van alle patiënten effectief. Bij sommige patiënten komt de kanker terug, of reageert het lichaam helemaal niet op de behandeling.

Esther, Victor, Iris en Kitty onderzoeken hoe radiotherapie voor deze patiënten verbeterd kan worden. Dit doen zij door tegelijkertijd de bloedvatgroei van de tumor te remmen, waardoorkan de kanker niet verder groeien. De resultaten van het onderzoek in het laboratorium zijn veel belovend, maar nu moet het effect in patiënten bestudeerd worden. Dit kost veel geld.

De donaties worden verwerkt door Alvarum
Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.
Hartelijk dank voor je hulp!

News (0)

Donations ()

Make the first
VUmc Cancer Center Amsterdam
VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) wil mensen met kanker langer laten leven en zo veel mogelijk genezen. Daarvoor is grensverleggend onderzoek nodig naar vroegere opsporing van kanker, naar therapie op maat en kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het is onze missie om een doorbraak te forceren door innovatieve behandelingen te ontwikkelen en voor iedereen met kanker, een medicijn op maat te hebben. Steun ons onderzoek naar kanker!